fbpx
|
|
Huisstijl VeerKracht4All
Veerkracht4All biedt individuele begeleiding en coaching op het gebied van stress, veerkracht, loopbaancoaching, verzuimbegeleiding, re-integratie en psycho-educatie. Henriette is een specialist en bied daarom ook coaching aan mensen met stress/burn-out klachten, hersenletsel of autisme.

Marketingvraagstukken

Na jaren ervaring in het coachen besloot Henriëtte dat het tijd was voor een nieuwe stap: een professionelere uitstraling. Haar oude logo weerspiegelde niet de essentie van haar werk. Ze zocht naar een huisstijl die echt uitstraalde waar ze voor staat. Na het zien van ons werk, nam Henriëtte contact met ons op voor een frisse, nieuwe huisstijl.

Een krachtig beeldmerk: de expandaball

Tijdens een intakegesprek leerden we Henriëtte, haar bedrijf en de doelgroep beter kennen. In dit gesprek kwam al snel een belangrijk hulpmiddel uit haar werkgebied ter sprake: de Expandaball. Deze kleurrijke bal gebruikt Henriëtte in haar coachingsessies om het stressniveau van haar cliënten te visualiseren. Het is een belangrijk onderdeel van haar werk en daarmee de perfecte basis voor het nieuwe logo van Veerkracht4All.

De Expandaball is meer dan alleen een visueel hulpmiddel; hij staat symbool voor de ups en downs van het leven, van momenten van stress en spanning tot herstel en groei. Net zoals de bal uitzet en weer terugveert, begeleidt Henriëtte haar cliënten bij het ontwikkelen van veerkracht en het hervinden van balans. Daarnaast vertegenwoordigt de bal ook het netwerk van steunfiguren, zoals coaches, werkgevers en familie, die een belangrijke rol spelen in het coachingstraject. Dit krachtige symbool is subtiel verwerkt in het nieuwe logo van Veerkracht4All.

 

Vernieuwd en versterkt: het logo en de huisstijl van Veerkracht4All

Met de Expandaball als uitgangspunt gingen we aan de slag om een logo te creëren dat zowel de kernwaarden als de dynamiek van Henriëtte’s werk weerspiegelt. De grootste  uitdaging was om de elementen van veerkracht en verbondenheid op een subtiele manier in het ontwerp te verwerken, zonder dat het logo zou overheersen. Het resultaat is een logo dat kracht en eenvoud combineert.

Ook het lettertype in het logo is ontworpen met het principe van de Expandaball in gedachten. De letters zijn dichter bij elkaar geplaatst om de verbondenheid en samenwerking te benadrukken, net zoals de Expandaball deze eigenschappen symboliseert. Dit geeft het logo niet alleen een samenhangend en krachtig gevoel, maar sluit ook perfect aan bij de werkwijze van Henriëtte.

Onder de bedrijfsnaam is een slogan toegevoegd om de zakelijke doelgroep van Henriëtte direct te informeren over haar specialisatie en werkgebied. Zo weet de doelgroep in één oogopslag wat ze kunnen verwachten.

 

 

Kleurenpalet en typografie

Naast het logo was ook het juiste kleurenpalet essentieel om de identiteit van Veerkracht4All te versterken. Groen werd gekozen als symbool voor groei, balans en gezondheid. Paars staat voor wijsheid en innovatie, en weerspiegelt de vooruitstrevende aanpak die Henriëtte hanteert in haar begeleiding. Wit zorgt voor helderheid en rust, wat het gevoel van ruimte en transparantie versterkt dat Veerkracht4All haar cliënten wil bieden.

En dan het lettertype: dat was een onverwachte verrassing! Het lettertype dat perfect bij het merk past, draagt toevallig de naam ‘Henriette’. Hoe bijzonder is dat! Dit toegankelijke, vriendelijke lettertype past precies bij de warmte en persoonlijkheid van Henriëtte en haar werk. De dicht bij elkaar geplaatste letters illustreren ook hier het idee van verbondenheid en het ondersteunen van elkaar. Voor ondersteunende teksten kozen we Lato (light), een strak lettertype dat dezelfde balans tussen professionaliteit en toegankelijkheid biedt.

Het eindresultaat

Met het nieuwe logo, kleurenpalet en typografie heeft Veerkracht4All nu een visuele identiteit die kracht, dynamiek en verbondenheid uitstraalt. Het weerspiegelt niet alleen de veerkracht die Henriëtte haar cliënten helpt ontwikkelen, maar ook haar professionele en persoonlijke aanpak.

We hebben de nieuwe huisstijl verwerkt in het drukwerk dat Henriëtte gebruikt voor haar bedrijf:

  • Visitekaartje: Een professioneel kaartje waarin het logo en de Expandaball subtiel zijn verwerkt, waarmee Henriëtte direct een sterke indruk achterlaat.
  • Brandbook: Een handboek dat duidelijke richtlijnen biedt voor het consistent toepassen van de huisstijl in alle communicatie.
  • Flyer: Een informatieve flyer waarin de coachingstrajecten van Veerkracht4All worden uitgelicht, zodat de doelgroep precies weet wat ze kan verwachten.
  • Offertemap: Een op maat gemaakte map bedrukt met het logo, die Henriëtte na gesprekken kan meegeven. Deze map zorgt voor een professionele uitstraling en biedt ruimte voor alle benodigde informatie over haar aanbod.
  • Documenten: Alle documenten die Henriëtte gebruikt hebben we in de nieuwe VeerKracht4All huisstijl opgeleverd. Denk hierbij aan facturen en rapportages.

Met deze middelen straalt Veerkracht4All nu in elke fase van het coachingstraject consistent kracht, professionaliteit en betrokkenheid uit.

Benieuwd hoe jij jouw bedrijf professioneel kunt positioneren met een frisse, nieuwe huisstijl? Neem contact met ons op!

 

Klantcase

Thuiszorg Zorgbewust: Social media, Radio & Televisie

Klantcase

Wijnholds Makelaardij: Meta Funnelcampagne