Affiliate Programma Mattisson

|
|
Affiliate programma Mattisson

Bij Mattisson ontwikkelen ze pure, eerlijke en betaalbare healthstyle producten, van voeding tot voedingssupplementen, met als doel een universele gezonde leefstijl voor iedereen toegankelijk te maken. Ze ondersteunen je op jouw reis naar een gezondere leefstijl en streven naar een wereld die gezonder en duurzamer is. Door voortdurende verbeteringen in hun assortiment, bewuste ingrediëntselectie en deels eigen productie, dragen ze bij aan zowel mens als natuur. En met een focus op het minimaliseren van plastic in hun verpakkingen, blijven ze trouw aan hun credo: “Food is your thought, food is your Mattisson.

Marketingvraagstukken

De behoefte aan een affiliate programma bij Mattisson.

Therapeuten waren enthousiast over het idee om hun klanten naar het uitgebreide assortiment van Mattisson door te verwijzen. Het opzetten van een affiliate programma bood niet alleen een handige oplossing om klanten te helpen, maar opende ook de deur naar extra inkomsten. Met meer dan 500 producten in het assortiment is het voor therapeuten bijna onmogelijk om alles op voorraad te houden en de vraag naar nieuwe producten te voorspellen. Het affiliate programma maakt het voor therapeuten mogelijk om klanten eenvoudig door te verwijzen zonder zich zorgen te hoeven maken over voorraadbeheer. Daarnaast ontving Mattisson veel aanvragen van ambassadeurs en influencers die al geruime tijd fan zijn van hun producten. Deze waardevolle supporters krijgen niet alleen gesponsorde producten voor hoogwaardige content, maar ook een commissie voor elke klant die zij inspireren om Mattisson uit te proberen. Mattisson kiest er bewust voor om alleen samen te werken met ambassadeurs die perfect passen bij hun visie en merkbelofte, wat de geloofwaardigheid van het merk versterkt.

 

Wat is een affiliate programma?

Een affiliate programma geeft therapeuten en ambassadeurs (of andere affiliates) de kans om hun klanten naar jouw website door te sturen. De affiliates krijgen een commissie voor elke aankoop die daar wordt gedaan. De klant ontvangt een vast kortingspercentage over hun hele bestelling. Dit wordt gemeten aan de hand van een link of persoonlijke code. Het affiliate programma stelt promotionele middelen ter beschikking, zoals een persoonlijke code die gedeeld kan worden met klanten of een link die ingevoegd kan worden op banners van het te promoten merk. Verder is er nog de optie om een productfeed op de website van de affiliate te integreren. In de meeste gevallen wordt gekozen om de persoonlijke code te delen via de socials, nieuwsbrieven of in de e-mailhandtekening van de affiliate. Met een goed affiliate programma kan een groot deel van je toekomstige omzet voortkomen uit je affiliate netwerk. Daarnaast versterkt het de band met je affiliates: zij worden fan of misschien wel superfan van je merk! Dit verhoogt de betrokkenheid, omzet en zorgt voor positieve reviews (online en mond-tot-mond)! Onderschat de kracht van affiliate dus absoluut niet.

 

Mattisson & MetNicol

Allereerst hebben we geïnventariseerd hoe het programma eruit moest gaan zien. Daarin werd gebrainstormd over belangrijke vragen zoals:

  • Welke voordelen moet het voor klant en de affiliate hebben?
  • Welke software kunnen we gaan gebruiken?
  • Hoe ziet de integratie op de website eruit?
  • Welke middelen moeten we inzetten t.b.v. de communicatie?
  • In hoeverre willen we de processen automatiseren?

Samen met nog vele andere vragen werd er een plan gemaakt om het affiliate programma in te richten. We verzorgden de visualisaties voor de website. We schreven de e-mailmarketing automations e-mails en richten deze in, in Reloadify. We configureerden de software in Magento. We testten de module en de processen talloze keren, om uiteindelijk een programma te lanceren dat voor zowel de affiliate, als de medewerkers van Mattisson gebruiksvriendelijk is. Daarnaast ontworpen we de banners voor de affiliates en uiteindelijk werd er een Affiliate Handboek gemaakt. Hierin staan precies omschreven hoe het programma gebruikt kan worden door affiliates en medewerkers. Dit voorkomt dat er kennis verloren gaat bij personeelswisselingen. Iets wat wij elk bedrijf kunnen aanraden: zet het op papier en documenteer dit in de juiste map.

Project Mattisson affiliate afgerond?

Nee, het project is nog niet volledig afgerond. Inmiddels stromen de eerste bestellingen via therapeuten en ambassadeurs binnen. Komende maanden werken we aan het ontwerpen en schrijven van de landingspagina, zodat affiliates zichzelf kunnen aanmelden. Waarbij de aanmelding wordt geverifieerd door Mathilde van Mattisson. Daarnaast werken we aan het automatiseren van bepaalde informatiestromen, zodat het affiliate programma straks echt helemaal geautomatiseerd is.

Fay Voorzanger | Mattisson Healthcare
Samen met Nicol hebben we, in reactie op de behoeften van therapeuten en ambassadeurs, een affiliate programma opgezet voor Mattisson. Nicol heeft zich beziggehouden met het ontwerpen van visuals, het opstellen van e-mails, het configureren van de software en het waarborgen van de gebruiksvriendelijkheid van het programma. Haar expertise en doelgerichte communicatie met de webbouwer hebben ervoor gezorgd dat we in een korte tijd grote stappen konden maken. Maar dat is zeker niet het enige: Naast het affiliate programma helpt Nicol ons ook met e-mailmarketing automatisering en het opzetten van een giftcard systeem voor onze webshop. We zijn zeer tevreden met deze waardevolle samenwerking en dankzij Nicol’s expertise en gedrevenheid kunnen we grote stappen zetten op het gebied van marketing!

Klantcase

Badhuis Keukens

Klantcase

KetoFitShop